All fisk hos Kåseberga Fisk AB röks på gammalt vis med alved och alspån. Vi anser att den godaste smaken och den fina gyllenbruna färgen bäst framkommer då.
På vackra Österlen några mil från Ystad hittar du vår restaurang, Kåseberga Fisk, där du kan slå dig ner för att avnjuta en välsmakande middag eller lunch med makalös utsikt. På vår härliga meny kan du välja bland det allra bästa från havet. Sillamacka, stekt sill och sillaburgare är rökeriets klassiker. En lyxig räkmacka, fish 'n chips eller bläckfisk, rökt makrillfilé och varmrökt, kallrökt och gravad lax är några av de smakupplevelser vi kan erbjuda som middag och lunch på vår restaurang i Ystad, Österlen. Eller varför inte våra utsökta fiskburgare? Vi har även kött och vegetariska rätter på menyn. Hos oss finns något för alla smaker! Fisken röks på gammalt vis med alved och alspån - på så sätt får vi fram den allra godaste smaken och den fina gyllenbruna färgen.
Att äta middag eller lunch på en restaurang ska vara mer än en måltid. Vi vill att det ska vara en upplevelse för alla sinnen. Att slå sig ner vid havet och höra vågorna skvalpa tillsammans med en omsorgsfullt tillagad maträtt och något gott att dricka - det är en upplevelse man inte glömmer i första taget. Hos oss arbetar kunnig och erfaren personal som bemöter dig med värme och service. Varmt välkommen till Österlen för en lunch på vår restaurang en liten bit från Ystad och få en smakupplevelse utöver det vanliga!
Skaldjursfatet är ett perfekt fat för skaldjursälskaren!
Hummer, krabba, räkor, rökta musslor,
aioli, goma wakame & så mycket mer.
Passar lika bra till den romantiska
middagen för två som till kräftskivan.
Rökt sill, när sillen kommer till oss läggs den i en saltlage i ca 4 timmar,
därefter hängs den upp på spett och torkas ca två timmar innan vi börjar röka den.
Själva rökningen tar 4-6 timmar beroende på väderleken och hur torr veden är.
Varje halvtimme vänder vi på vagnen och lägger på mera alved.
Temperaturen ska upp i ca 65 grader för att få det bästa resultatet.
Därefter kyls den i en kyltunnel för att kunna packas, eller tas ut till vår fina fiskbutik för
försäljning.